Migri alkoi kuulla alle 12 vuotiaita

Maahanmuuttovirasto on lähettänyt seuraavan viestin vastaanottokeskuksille 18.5.2018 klo 17.09.

MIG_VP_TILANNEKESKUS

Eilen 17:09

Jakelu: Vastaanottokeskusten johtajat, yksikön johtajat, vastaavat ohjaajat

Tiedoksi vastaanottokeskuksille,

Maahanmuuttoviraston turvapaikkayksikkö kuulee jatkossakin turvapaikkahakemukseen liittyen kaikkia mukana hakevia, alaikäisiä lapsia, erikseen, jos he ovat täyttäneet 12 vuotta.

Turvapaikkayksikkö on tästä päivästä tarkentanut käytäntöään koskien mukana hakevien, alaikäisten lasten kuulemista, kun kyseessä on kristinuskoon kääntynyt lapsiperhe. Jatkossa turvapaikkayksikkö kuulee kristinuskoon kääntyneiden perheiden osalta myös kaikkia perheen alle 12 -vuotiaita lapsia. Kuulemisessa selvitetään mitä vaikutuksia perheen tilanteella on lapseen, annetaan lapselle mahdollisuus kertoa omasta uskonnostaan, ja käsityksestään vanhempiensa uskonnosta, ja pyritään varmistamaan, ettei lapsen oikeutta uskontoon ja uskonnonvapauteen loukata perheen sisällä.

Tiedotteen mukaan maahanmuuttovirasto vahvistaa  kuulevansa edelleen alaikäisiä lapsia arvioidessaan lasten vanhempien turvapaikkahakemuksia.

Tämän lisäksi maahanmuuttovirasto on 17.5.2018 alkaen alkanut kuulla erityisesti  kristityksi kääntyneiden perheiden lapsia saadakseen perusteita lapsiperheitä koskeviin päätöksiin. Maahanmuuttoviraston päätös koskee kaikkia alaikäisiä kristityksi kääntyneiden perheiden lapsia mukaan lukien alle 12-vuotiaat. Siis jopa alle 12-vuotiaat joutuvat kertomaan perheen uskonnollisista tavoista ja muutoksista kristinuskoon kääntymisen jälkeen. Heiltä tiedustellaan myös heidän omasta uskonnostaan. Maahanmuuttovirasto katsoo myös oikeudekseen arvioida mahdollista lapsen uskonnonvapauden loukkausta.

Mielestämme pienten lasten mielipiteet vanhempien uskonnollisen vakaumuksen tulkkina ja perheen turvapaikkaperusteluina eivät ole hyväksyttäviä.

Pakolaisten puolesta ry.

päivitykset:

21.5.2018 Kuva ja otsikko vaihdettu

 

14 thoughts on “Migri alkoi kuulla alle 12 vuotiaita

  1. Migri on enenevässä määrin alkanut käyttää syynä negatiivisiin päätöksiin ulkomaalaislain kiertämistä. Käytännössä tämä tarkoittaa päätöksiä rakkauden aitoudesta, sukupuolisesta suuntautumisesta ja uskonnollisuudesta. Objektiivisia näyttöjä ovat ainoastaan vihkitodistus ja kastetodistus. Kaikki muut näytöt ovat maahanmuuttoviraston subjektiivisia mielipiteitä.

   Tykkää

   1. Vihkitodistus ja kastetodistus eivät kerro sen enempää avioliiton kuin kääntymisenkään aitoudesta – ainoastaan siitä, että ne on hankittu.

    Tykkää

 1. ”annetaan lapselle mahdollisuus kertoa omasta uskonnostaan, ja käsityksestään vanhempiensa uskonnosta, ja pyritään varmistamaan, ettei lapsen oikeutta uskontoon ja uskonnonvapauteen loukata perheen sisällä.”

  Hetkinen. Enhän minäkään saanut erota luterilaisesta kirkosta ilman vanhempieni lupaa. Onko laki muuttunut? Onko laki toinen pakolaisille? Mitä Migri oikein touhuilee?

  Tykkää

  1. Turvapaikanhakijoiden oikeudellista asemaa ollaan heikennetty monin tavoin, eli laki ei ole heille perustuslainmukaisesti sama kuin muille ihmisille.
   §9 #pykälä9 Allekirjoita kansalaisaloite
   kansalaisaloite.fi/fi/aloite/3104

   Tykkää

   1. Kyllä on, jo tämä lause todistaa se. ”pyritään varmistamaan, ettei lapsen oikeutta uskontoon ja uskonnonvapauteen loukata perheen sisällä.”

    Tykkää

 2. Ulkomaalaislain 6 pykälän mukaan myös alle 12-vuotiaita voidaan kuulla. Kannattaisi vähän tarkistaa faktoja ettei puhu aivan läpiä päähänsä. Totta kai lapselta voidaan kysyä onko kodissa islamilaisia rukoushetkiä, syödäänkö halal lihaa ym.

  Tykkää

  1. Lapsia on kaiketi aina kuultu turvapaikkakäsittelyssä, mutta tässä näyttäisi olevan kyse argumenttien löytämiseksi turvapaikkapäätöstä varten. Ei lapsen uskonvapaus niin kuin väitetään. Uskonvapaudesta säädetään uskonvapauslaissa, jonka mukaan alle 15v. lapsien uskonosta päättää huoltajat.

   Tykkää

 3. Mitä hemmettiä migrille kuuluu kenenkään uskonnollnen maalmankatsomus! Luulin, että Suomessa on uskonnonvapaus; olinkin pahasti väärässä.

  Tykkää

 4. Päivitysilmoitus: OTIMME SELVÄÄ – MigriLeaks

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s