He sitoivat kätesi ja heittivät sinut pimeään huoneeseen

kadet_pimeydessa_pMohammed* on 20-vuotias irakilainen, joka joutui kidnapatuksi, uhatuksi ja kidutetuksi kotikaupungissaan Bagdadissa syksyllä 2015. Perhe oli aikaisemmin omistanut ravintolan vartioidulla ns. Green Zonen alueella, jossa asiakkaat ja yhteistyökumppanit olivat pääasiassa amerikkalaisia. Nyt syksyllä terroristijärjestö Asa’ib Ahl al-Hag uhkasi perhettä lähettämässään viestissä, piti heitä vakoojana ja kidnappasi perheen pojan Mohammedin.

Mohammed kuvaa kaappausta ja kidutusta näin:

ml_130217_1

Mohammed kertoo, että sieppauksen syynä oli isän omistama ravintola vuosina 2009-2011, koska siellä asiakkaina oli amerikkalaisia.

Maahanmuuttovirasto vastaa:

ml_130217_2

Kuitenkin on yleisesti tunnettu tosiseikka ja myös maahanmuuttoviraston tiedossa, että eri terroristijärjestöt pyrkivät vainoamaan ja kostamaan niille irakilaisille, jotka ovat olleet amerikkalaisten kanssa yhteistyössä. Se, että maahanmuuttovirasto kieltää tämän monissa, monissa päätöksissään, on tahallista totuuden vääristelyä.

ml_130217_3

Perheellä on terroristien uhkauskirje mukanaan. Kidnappaus tapahtui viikko uhkauskirjeen jälkeen. Maahanmuuttovirasto mitätöi dokumentin merkityksen, koska siinä ei ollut päivämäärää. Siis uhkausta ei ollut tapahtunut, kun terroristit eivät olleet päivänneet uhkauskirjettä eivätkä jättäneet virallista käyntikorttia.

Maahanmuuttovirasto toteaa edelleen, että terroristien olisi pitänyt siepata isä eikä poikaa. Viraston mielestä isä olisi jopa ollut helppo saalis. Vaikka isä ei kidnappauksen jälkeen liikkunut ulkosalla, hän oli maahanmuuttoviraston käsityksen mukaan saatavilla kodin yhteydessä toimivassa kaupassa.

Maahanmuuttovirasto toteaa, että

ml_130217_4

Maahanmuuttovirastossa täytyy olla ja on tieto siitä, että useissa tapauksessa terroristit käyttävät perheen jäsenten kidnappauksia ja uhkauksia kiristyskeinona muulle perheelle. Tämä on kaikille ilmiselvä strategia sen jälkeen, kun on lukenut muutamia vastaavia tapauksia. Miksi se ei ole olevinaan selvää maahanmuuttovirastolle?

Perheellä on uhkauskirje, joka osoittaa, että Mohammedin kidnappaus ei ollut satunnainen eikä tuntemattoman terroristijärjestön tekemä. Yhden perheenjäsenen kidnappaus ja näin uhkaus koko perhettä kohtaan on terroristien yleinen tapa. Amerikkalaisten kanssa työskentely ja yhteistyö on yleinen koston ja vainon syy.

Hätkähdyttävin maahanmuuttoviraston päätöksessä on arvio tulevaisuudesta. Tiedetään, että terroristit eivät hevillä luovu uhreistaan. Heidän strategiansa mukaista on ottaa karkottamansa perheiden omaisuus haltuun. Jos he palaavat, vaino jatkuu. Maahanmuuttovirasto asettuu kuitenkin Jumalan asemaan, todetessaan, että Mohammed ei ole tulevaisuudessa joutuva vainon kohteeksi.

ml_130217_5

Mikään maahanmuuttoviraston kielteisen päätöksen perusteiuista ei ole totuuteen nojaava. Tarkoitus on ollut kääntää asiat päälaelleen pelkästään negatiivisen päätöksen aikaansaamiseksi.

*

Mohammedin täti soitti 2.2.2017 Irakista ja kertoi, että 31.1.2017 Mohammedin kotitalon eteen ajoi valkoinen maasturi, josta nousi neljä miestä, jotka pyrkivät taloon sisään. Kahdella heistä oli ase esillä. Kun talossa ei ollut ketään, he kyselivät naapureilta, missä perhe mahtoi olla. He päivystivät kaksi tuntia talon edessä aseet esillä, kunnes ajoivat pois.

Maahanmuuttoviraston kanta, että sieppaajat eivät ole kiinnostuneita isästä ja perheestä, on väärä. Uusi tilanne on toimitettu tiedoksi hallinto-oikeudelle.

*nimi muutettu


***Asiallliset kommentit omalla nimellä ovat tervetulleita ja julkaistaan. Hyväksymme myös kritiikkiä, mutta emme hyväksy rasistisia tai muita syrjiviä ilmaisuja.***

5 thoughts on “He sitoivat kätesi ja heittivät sinut pimeään huoneeseen

  1. En itse jaksa lukea koko juttua ja en otakkaan kantaa kuin yhteen pieneen osaan ja se on tuo terroristi järjestön lappu.

    Samalla periaatteella kuin vauhkoatte, että se on terroristi järjestön voi se myös olla valheellinen tieto. Se, että onko kysyinen ”todistus aineisto” totta vai ei voidaan vain olettaa molempiin suuntiin.

    Oletuksen ja luulon perusteella ei tehdä muokkaavia päätöksiä, vaan faktojen.

    Tykkää

    1. Börhbärh, kiitos kommentista. Koska arvotellessa on ymmärrettävä missä kontekstissa asia on esitetty, suosittelen aina lukemaan koko tekstin. Väsymyksesi ei ole uskottavaa, koska jaksoit kommentoida.

      Tykkää

Jätä kommentti